Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014



ΝΗΣΤEIA ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ

Μαρία Σταμάτη


Σε όλο τον κόσμο άνθρωποι και εκκλησίες ενώνονται αυτό τον μήνα, για να νηστέψουν μαζί για 21 μέρες και να εκζητήσουν τον Κύριο! 

Θέλουμε αυτός ο καινούργιος χρόνος να ξεκινήσει με το σωστό τρόπο! Και θα γίνει καθώς εκζητούμε με  προσευχή και  νηστεία μια βαθύτερη σχέση με τον Θεό και το Πνεύμα Του!

Θέλουμε μ’ αυτό τον τρόπο να βάλουμε τον Θεό πρώτο στη ζωή μας και ο Λόγος Του μας λέει : «Ζητάτε πρώτα τη βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη Του και όλα τα άλλα θα σας προστεθούν!» (Ματθαίος 6:33)

Η νηστεία δεν είναι τιμωρία ....είναι προνόμιο! Καθώς κάνουμε τη νηστεία τρόπο ζωής , σίγουρα ερχόμαστε πιο κοντά στον Θεό και αυξανόμαστε στο πνευματικό μας περπάτημα όσο ποτέ άλλοτε! Υπάρχει κάτι πολύ δυνατό στη συμφωνία! Και καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμφωνούν να σταθούν  αυτή την περίοδο με νηστεία και προσευχή, ο εχθρός και τα σχέδια του ματαιώνονται, γιατί υπάρχει δύναμη στη συμφωνία!
Νηστεύουμε με στόχο, νηστεύουμε με σκοπό!

Καθόρισε καθώς μπαίνεις σ αυτή την περίοδο της νηστείας.....Για ποιο λόγο νηστεύεις; Νηστεύεις για την οικογένεια σου; Νηστεύεις για τα παιδιά σου; Νηστεύεις για ένα άνοιγμα στα οικονομικά σου; Νηστεύεις για θεραπεία στο σώμα σου; Νηστεύεις για περισσότερα πράγματα από τον Θεό; Γράψε κάτω αυτό για το οποίο νηστεύεις! Και προσευχήσου γι’ αυτό!

Ξέρετε όταν ένα άτομο μόνο του νηστεύει αυτό είναι πολύ δυνατό. Όταν όμως περισσότερα από ένα άτομα νηστεύουν μαζί, αυτό παράγει μια μεγάλη δύναμη που ο εχθρός δεν μπορεί να προσπεράσει.

Ο ένας διώχνει χίλιους , αλλά οι δύο τρέπουν σε φυγή μυριάδες.

Η νηστεία είναι το μυστικό για να παραμείνουν ανοικτές οι πόρτες – η χάρη – και το άγγιγμα που ο Θεός υπερφυσικά προμηθεύει στη ζωή μας. Η περίοδος της νηστείας απελευθερώνει τη χάρη και την ευλογία του Θεού στη ζωή μας! Ο Λόγος Του μας λέει «Μακάριοι αυτοί που πεινάνε και διψάνε για τη δικαιοσύνη γιατί αυτοί θα χορτασθούν»!

Νηστεία δεν είναι κάτι που κάνουν άνθρωποι φανατισμένοι και θρησκόληπτοι,  αλλά νηστεία είναι η φυσιολογική ζωή ενός αναγεννημένου χριστιανού. Όπου διαβάσετε , μέσα στην Καινή Διαθήκη, οι άνθρωποι νήστευαν και εκζητούσαν τον Κύριο, κι αυτό ήταν ένα φυσιολογικό κομμάτι της πνευματικής τους ζωής.
  
Με τη νηστεία ενδυναμώνουμε  το πνεύμα μας και φέρνουμε  τη σάρκα μας σε υποταγή. Καθώς νηστεύουμε,  η παρουσία του Θεού θα είναι πιο δυνατή σε εμάς ! Και η  ζωή της προσευχής μας  θα είναι πιο δυνατή !

Ας δούμε τι ήταν η νηστεία τού Δανιήλ, που αναφέρει ο Λόγος του Θεού στο 10ο κεφάλαιο του Δανιήλ, 2-12 εδάφιο.

«Κατά τις ημέρες εκείνες, εγώ ο Δανιήλ, ήμουν σε πένθος τρεις ολόκληρες εβδομάδες. Επιθυμητό ψωμί δεν έφαγα, και κρέας και κρασί δεν μπήκε στο στόμα μου ούτε άλειψα καθόλου τον εαυτό μου, μέχρι τη συμπλήρωση τριών ολόκληρων εβδομάδων. Και ξάφνου, με άγγιξε ένα χέρι, και με σήκωσε επάνω στα γόνατά μου, και στις παλάμες των χεριών μου· και μου είπε: Δανιήλ, άνδρα υπερβολικά αγαπητέ, εννόησε τα λόγια, που εγώ μιλάω σε σένα, και στάσου όρθιος· επειδή, σε σένα στάλθηκα τώρα. Και όταν μου μίλησε αυτό τον λόγο, σηκώθηκα έντρομος. Και μου είπε: Μη φοβάσαι, Δανιήλ· επειδή, από την πρώτη ημέρα, κατά την οποία έδωσες την καρδιά σου στο να εννοείς, και αφού ταπεινώθηκες μπροστά στον Θεό σου, εισακούστηκαν τα λόγια σου, και εγώ ήρθα στα λόγια σου.»

Στη νηστεία του Δανιήλ , ο Δανιήλ οδηγήθηκε από τον Θεό για μερική αποχή από συγκεκριμένα φαγητά για 21 μέρες. Ζήτησε απο το Άγιο πνεύμα να σου δείξει, τι είναι  αυτό που χρειάζεσαι για τη δική σου ζωή. Μην κάνεις τη νηστεία να είναι ζυγός για σένα όπως οι Φαρισαίοι έκαναν (Λουκάς 18:11-12), γιατί η νηστεία τους γινόταν στη σάρκα και όχι στο πνεύμα.

Υπάρχει ΛΟΙΠΟΝ ΝΙΚΗ ΟΤΑΝ ΝΗΣΤΕΥΟΥΜΕ. Νίκη είναι όταν υπερνικάς …όταν κόβεις το κεφάλι του Γολιάθ…Ο Ιησούς είπε ....ήρθα για να καταστρέψω τα έργα του σκότους! Δεν θέλουμε ένα κομμάτι νίκης.....Θέλουμε  ολοκληρωτική νίκη στη ζωή μας! Ολοκληρωτική νίκη στην οικογένεια μας ! Στα οικονομικά μας!

Χρειαζόμαστε  απαντήσεις ...θέλουμε κατεύθυνση από τον Θεό! Νίκη ενάντια στις λάθος συνήθειες, ενάντια στη σάρκα, στα συναισθήματά μας, στις ανησυχίες, και τις αγωνίες.....που βαραίνουν τη ζωή μας πολλές φορές! Όταν νηστεύουμε, ταπεινώνουμε τους εαυτούς μας και αποφασίζουμε ότι θα πετάξουμε όλα τα παλιά για να μπορέσουμε να ντυθούμε με μια καινούργια δύναμη, με ένα νέο χρίσμα!

Γι αυτό, γι’ αυτές τις 21 μέρες νηστείας θα  διακηρύξουμε ότι θα είναι μέρες που θα αλλάξουμε πράγματα στο σπίτι μας, στην οικογένεια μας, στη ζωή μας, στις καρδιές μας, στη συμπεριφορά μας, θα αδειάσουμε και θα ταπεινώσουμε τους εαυτούς μας μπροστά στον Θεό....και θα  ζητήσουμε ένα διπλό χρίσμα για τη ζωή μας!
Δεν θα νηστέψουμε απλά.....για να λέμε ότι νηστεύουμε....αλλά θα νηστέψουμε, με μια στερεή απόφαση ότι θα το κάνουμε μπροστά στο Θεό......περιμένοντας τον μισθό μας ...όχι από ανθρώπους αλλά απ’ Αυτόν!

Αν διαβάσουμε στο 58 κεφάλαιο τού Ησαΐα.....βλέπουμε ...το είδος της νηστείας που ο Θεός θέλει, και βλέπουμε ποιος είναι ο μισθός της νηστείας!

1.  ΘΕΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

Ο Λόγος του Θεού στον Ησαΐα 58:8-9, υπόσχεται ότι η θεία υγεία και η θεραπεία ακολουθούν  τη νηστεία. Όταν διαλέγεις να νηστεύεις με τη νηστεία που ο Κύριος διάλεξε -  η υγεία σου γρήγορα θα βλαστήσει. Όταν νηστεύουμε  και προσευχόμαστε, τότε θα πρέπει να περιμένουμε  θαύματα και θεραπείες να φανερωθούν στη ζωή μας!

2. Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ.

Ησαΐας 58:12 «Κι αυτοί που είναι από σένα, θα οικοδομήσουν τις παλιές ερημώσεις· θα ανεγείρεις τα θεμέλια πολλών γενεών· και θα ονομαστείς: Ο Επιδιορθωτής των χαλασμάτων, ο Ανορθωτής των δρόμων για την κατοίκηση.» Όταν νηστεύεις θέτεις ένα θεμέλιο που επηρεάζει τις γενιές που θα έρθουν....... τα παιδιά σου – τα εγγόνια σου.

Πολλοί άνθρωποι μέσα στο λαό τού Θεού και ίσως αρκετοί από μας ..... εκζητούμε τον Θεό, για τις οικογένειές, και τα παιδιά μας. Αν νηστεύουμε και προσευχόμαστε, ο Κύριος θα έρθει. Οι δαιμονικές δυνάμεις λυγίζουν διαμέσου της νηστείας και της προσευχής. Είναι φορές που οι φράκτες χαμηλώνουν – όταν δεν νηστεύουμε – όταν δεν προσευχόμαστε, όταν δεν προσφέρουμε όπως πρέπει. Όταν ξεκινήσουμε να νηστεύουμε οι φράκτες ανεβαίνουν ξανά.

Μπορεί να βλέπετε νέα παιδιά σήμερα με χαλκάδες  στη μύτη, μέσα στα ναρκωτικά, μέσα στο αλκοόλ, μέσα στην ανηθικότητα, και την αμαρτία, αλλά ο Κύριος μιλάει, αν εκζητήσετε το πρόσωπο Μου με νηστεία και προσευχή για αυτά τα παιδιά, οι ζυγοί θα συντριφθούν κι αυτά τα παιδιά θα γυρίσουν πίσω.

3.  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΛΟΓΙΑ.

Ένας από τους τρόπους που ο Κύριος σε ευλογεί όταν νηστεύεις, είναι η οικονομική ευλογία. Ο ζυγός της φτώχειας και της στέρησης θα σπάσει πάνω από τη ζωή μας.
Στον Ιωήλ 2 και 3 κεφάλαιο βλέπουμε ξεκάθαρα τι ήταν αυτό που έσπασε το πνεύμα της φτώχειας πάνω από τον λαό του Θεού. Ήταν η νηστεία που ο λαός έκανε μπροστά στον Κύριο.

Εάν σπέρνουμε τον σπόρο μας καθώς νηστεύουμε, μια ξεχωριστή ευλογία γυρίζει πίσω στη ζωή μας. Η πληρότητα έρχεται στη ζωή μας καθώς νηστεύουμε. Προσέξτε....όταν νηστεύουμε δεν νηστεύουμε μόνο για μας. Η Νηστεία επηρεάζει τις επόμενες γενιές. Άτομα στην οικογένεια μας που ίσως δεν συμμετέχουν σ αυτό, βλέπουν αυτό που κάνουμε και αυτό είναι σαν ένας σπόρος στη ζωή τους. Δεν θα ξεχάσουν ότι η μαμά κι ο μπαμπάς νήστευαν.

Γιατί οι μάχες μας δεν είναι ενάντια σε σάρκα και αίμα και δεν μπορούμε να τις πολεμήσουμε με φυσική δύναμη....δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε παιδιά και να πάνε μαζί μας στον ουρανό. Χρειαζόμαστε τα δικά Του χέρια επάνω στα δικά μας! Αλλά θα πρέπει τα χέρια Του να συνεχίσουν να είναι επάνω στα δικά μας χέρια ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε αυτές τις ευκαιρίες που ο Κύριος μας δίνει!

Το ίδιο όπλο της Νηστείας...χρησιμοποίησε η Εσθήρ για να αντιμετωπίσει τη δραματική κατάσταση στην οποία βρέθηκε αυτή και ο λαός της!

Νήστεψε για 3 μέρες.....αλλά πραγματικά νήστεψε, αποφασισμένη ότι θα είναι έτοιμη για να σταθεί μπροστά στον βασιλιά,  για τον λαό της! Για 21 μέρες καθώς νηστεύουμε θα σταθούμε μπροστά στον Θεό, θα ταπεινώσουμε τους εαυτούς μας και θα πάρουμε νίκη, αν σταθούμε αποφασισμένοι γι αυτό!

Σ' αυτές τις μέρες της νηστείας, θα προσευχόμαστε θα αφιερώνουμε χρόνο στον Λόγο του Θεού, θα προσφέρουμε......είναι το κλειδί είναι ο δρόμος για τη νίκη! Θέλουμε να μπορούμε να κλάψουμε, να αδειάσουμε τους εαυτούς μας, να ταπεινωθούμε, θέλουμε να μπούμε στην παρουσία Του, θέλουμε να γεμίσουμε από το Πνεύμα Του! Θέλουμε περισσότερα από τον Θεό! Θέλουμε απαντήσεις και ολοκληρωτική νίκη στη ζωή μας!

Αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που αρνούνται να γονατίσουν, αρνούνται να φύγουν! Μόνο με νηστεία και προσευχή λυγίζουν κάποια πράγματα! Όταν νηστεύουμε υπάρχει ένας άγγελος που είναι δίπλα μας μέσα στην καταιγίδα!

Ο Κύριος θέλει κάποια πράγματα παραπάνω από το φαγητό! Μας θέλει να πειραματισθούμε τη δύναμή Του! Είναι φορές που οι φράκτες χαμηλώνουν! Ύψωσε τους φράκτες με τη νηστεία και την προσευχή σου! Με την νηστεία παίρνουμε πίσω τα πνευματικά μας αυτιά!
 
Τι είναι αυτό που πιστεύεις για το 2014; Νήστεψε – Προσευχήσου – Πρόσφερε!
Μ αυτό τον τρόπο υπάρχει ένα δυνατό χρίσμα που καταστρέφει και συντρίβει μια για πάντα καταστάσεις που έρχονται – φεύγουν – ξανάρχονται! Αμήν και Αμήν!

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς, ζούμε σε κρίσιμους χρόνους και χρειάζεται να εκζητήσουμε τον Κύριο. Αν σταθούμε ως εκκλησία μ' αυτό τον τρόπο, δεν θα υπάρχει περιορισμός σ’αυτό που ο Κύριος θα κάνει.

Γι αυτό δόξασε τον Θεό γι αυτά που έρχονται. Τίμησε τον Θεό -  με ένα είδος νηστείας -  αυτό που μπορείς να κάνεις .....και δώσε ευκαιρία στον εαυτό σου να ανέβει σε ένα άλλο επίπεδο ζωής μαζί Του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου