Κυριακή 9 Ιουνίου 2013



Βράδιασε;
                                                                                                  Μελίνα Σταμάτη
 Και όταν έγινε βράδυ, ήρθαν σ' αυτόν οι μαθητές του, λέγοντας: Ο τόπος είναι έρημος, και η ώρα έχει ήδη περάσει· απόλυσε τα πλήθη, για να πάνε στις κωμοπόλεις και να αγοράσουν τροφές για τον εαυτό τους.” (Ματθαίος 14:15)
Έχεις βρεθεί ποτέ σε ένα μέρος που περνούσες τόσο καλά με τους φίλους σου, αλλά μετά από λίγο όταν έχει βραδυάσει, η ώρα έχει περάσει και όλοι έχουν φύγει…..νιώθεις παράξενα και θέλεις να βρεις την πόρτα για να φύγεις;
Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που ίσως βρούμε τον εαυτό μας σε αυτό το μέρος πνευματικά. Ίσως έχει προηγηθεί μια εποχή πολύ συναρπαστική, αλλά ξαφνικά μια αλλαγή έρχεται και όλα φαίνονται ερημικά, σκοτεινά και μοναχικά. Νιώθεις σαν να περιμένεις για πολύ καιρό εκεί και η πρώτη αντίδρασή σου ίσως είναι “Ας φύγουμε από εδώ!” ή “Πού είναι η πόρτα που θα με πάρει εκεί που θέλω;”
Τι θα συνέβαινε όμως αν ήξερες ότι κάτι μοναδικό σε περιμένει στη γωνία αυτού του σκοτεινού και μοναχικού δωματίου; Ας πούμε…..ένα θαύμα!
Τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να τρέξουμε όταν βρεθούμε σε αυτή την σκοτεινή ώρα;  
Στο Ματθαίο 14, βλέπουμε ότι “έγινε βράδυ”, “ο τόπος ήταν έρημος”, και “η ώρα είχε ήδη περάσει”. Η αντίδραση των μαθητών ήταν «απόλυσε τα πλήθη, για να αγοράσουν τροφές για τον εαυτό τους». Πως ήταν δυνατόν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να τραφούν σε εκείνο το ερημικό μέρος;
Αλλά ο Ιησούς τους έδωσε μια απροσδόκητη απάντηση που δεν έβγαζε νόημα στο φυσικό μυαλό τους “Δεν έχουν ανάγκη να πάνε. Δώστε τους εσείς να φάνε.”
Είναι μέσα σε αυτές τις σκοτεινές στιγμές που συνειδητοποιούμε πού βρίσκεται πραγματικά η προσδοκία μας για ένα θαύμα! Είναι στο μέρος που βρισκόμαστε, στους ανθρώπους που γνωρίζουμε, στον χρόνο που θέλουμε να γίνουν τα πράγματα, ή στον Ιησού- που στέκεται εκεί μαζί μας ακόμα και μέσα σ’ αυτό το σκοτεινό δωμάτιο, και στη δύναμη του Λόγου Του που ζει μέσα μας;
  • Κάποιες φορές είναι εκεί που είναι πιο σκοτεινά, πιο ερημικά και η ώρα έχει περάσει που γίνονται τα θάυματα. Γιατί; Επειδή δεν έχουμε που αλλού να στηριχθούμε παρά σε αυτόν. Μην τρέξεις, μην τα παρατήσεις, στερέωσε τα μάτια σου σ’ Αυτόν! (εδ 15)  
  • Τι έχεις στα χέρια σου; Δοξολογία, σπόρο, έναν γείτονα για να βοηθήσεις; Δώσε το στον Θεό μέσα σε εκείνο το σκοτεινό μέρος και Αυτός θα το αυξήσει εκεί που βρίσκεσαι, όσο μικρό κι αν είναι. (v17)
  • Φέρε αυτό που έχεις στον Ιησού. Μην το φέρεις απλά, αλλά φέρτο σε Αυτόν! Έχοντας πίστη στο Ποιος είναι, έχοντας πίστη στην καλοσύνη Του. (εδ18)
  • Μετά άφησέ το να φύγει. Τα θαύματα γίνονται καθώς αυτό που δίνουμε στον Ιησού το αφήνουμε να φύγει με πίστη. Μην προσπαθήσεις να το πάρεις πίσω ανησυχώντας ή παίρνοντάς το ξανά στα χέρια σου! (v19-20)
Βραδιάζει; Μην ανησυχείς….Ο Θεός εξειδικεύεται στα θαύματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου