Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013



Ο Κύριος είναι καλός και το έλεός Του μένει στον αιώνα!
                                                                                                                Από Γιώτα Καπετανικόλα

Ψαλμός 136 – σε κάνει να σκέφτεσαι μόνο ότι “το έλεός Του μένει για πάντα!”
Δεν είναι ποιητικό – είναι ένα όπλο να ομολογούμε ότι η καλοσύνη Του μένει στη ζωή μας.
Β’ Χρονικών 20 – έβγαλε μπροστά τους λατρευτές, όχι τους στρατιώτες. Γιατί η λατρεία είναι όπλο που ανοίγει τον δρόμο στον Κύριο για να πολεμήσει για μας. Ο εχθρός συντρίφτηκε! Όχι επειδή διακήρυξαν ότι ο Θεός είναι δυνατός, αλλά ότι ο Θεός είναι καλός!
Ψαλμός 34:8 – ο Κύριος θέλει να γευθούμε και να δούμε πόσο καλός είναι!
Οι άνθρωποι δεν δέχονται τον Θεό, γιατί δεν δέχονται ότι είναι καλός. Όλοι πιστεύουν ότι είναι δυνατός, αλλά όχι ότι είναι ένας καλός Θεός. “Αν είναι καλός, γιατί επιτρέπει, όλα αυτά τα κακά να συμβαίνουν;”
Ιωάννης 10:10
Ο εχθρός θέλει να κλέψει, να σκοτώσει και να εξολοθρεύσει. Δεν τον ενδιαφέρει να κλέψει τα υπάρχοντα ή την υγεία μας, αλλά τον σπόρο του Λόγου του Θεού από την καρδιά μας. Γιατί αυτός ο σπόρος γεννάει πίστη. Ότι ο Θεός είναι αυτός που λέει ότι είναι και κάνει αυτά που ο Λόγος του λεέι ότι κάνει! Είναι καλός!
Αν ο εχθρός καταφέρει να κλέψει τον σπόρο του Λόγου, τότε μόνο θα μπορέσει να σκοτώσει και να εξολοθρεύσει.
Πώς κλέβει τον σπόρο; Επιτίθεται με θύελλες, δυσκολίες, συμφορές. Στόχος του, να μας μετακινήσει από αυτό που ο Θεός λέει ότι είναι αλήθεια.
Μάρκος 4:35
Ο Ιησούς κοιμήθηκε μέσα στη θύελλα. Η απόλυτη εικόνα εμπιστοσύνης στον Θεό. Ό,τι θέλει ας έρθει!
“Δάσκαλε, δεν σε νοιάζει ότι χανόμαστε;” – το είχαν σίγουρο ότι χάνονται, και το ομολόγησαν!! Η θύελλα αλλάζει την ομολογία μας αν την αφήσουμε. Πώς γίνεται να είναι στη βάρκα σου ο Ιησούς και να πιστεύεις ότι θα χαθείς; Ότι δεν είναι αρκετός να σε σώσει από τη θύελλα;
“Δεν σε νοιάζει…” – Κύριε μπορείς να μας σώσεις, αλλά δεν σε νοίαζει. Είσαι δυνατός, αλλά δεν είσαι πάντα καλός. Αυτό λένε οι θύελλες!! Ότι ο Θεός κάποιες φορές είναι καλός, κάποιες όχι. Κάποιες φορές θεραπεύει, άλλες όχι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο Κύριος είναι καλός και το έλεός Του μένει για πάντα! Δεν είναι άνθρωπος για να ψευστεί, ούτε γιος ανθρώπου για να μεταμεληθεί. Είναι, αυτό που ο Λόγος του λέει ότι είναι!
Ιώβ 19:25
Ο εχθρός ζήλεψε την ευλογία του, και άγγιξε τα πάντα στη ζωή του, στην οικογένεια, στα παιδιά του, στα πλούτη του, στην υγεία του.
“Βλασφήμησε τον Θεό και πέθανε” – ο Ιώβ δεν ήξερε τα παρασκήνια της θύελλας. Δεν ήξερε ότι ο Θεός θα του έφερνε πίσω ΔΙΠΛΑΣΙΑ από όσα ο εχθρός τον χτύπησε!
Το μόνο που ήξερε ήταν ότι ο Λυτρωτής μου ζει! Και το διακήρυξε, και ήταν αρκετό για τον Θεό, γιατί ήταν ο σπόρος της πίστης του. Ο εχθρός προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει τόσο βαθιά και να κλέψει αυτήν την πεποίθηση του Ιώβ!
Ψαλμός 26 “Και αν στράτευμα παραταχθεί εναντίον μου, η καρδιά μου δεν θα φοβηθεί” – Λέει η καρδιά, γιατί εξωτερικά μπορεί να δείχνεις ότι δεν φοβάσαι, αλλά μέσα σου μπορεί όλα να διαλύονται. Ο Κύριος θέλει να μας δυναμώσει μέσα μας, στο πνεύμα μας, γιατί εκεί ο εχθρός δεν μπορεί να μας κλονίσει.
Μπορεί εξωτερικά να κλονιστούμε, να κάνουμε λάθη, αλλά αν η καρδιά μας είναι στερεή ελπίζοντας στον Κύριο (Ψλμ 112), τίποτα δεν μπορεί να μας μετακινήσει, κανένας δεν μπορεί να αγγίξει αυτό το μέρος μέσα μας.
Αββακούμ τελευταίο κεφάλαιο.
“Ακόμα και αν η συκιά δεν βλαστήσει…” – Δεν λέει “όταν”, γιατί ο Θεός δεν θέλει να περιμένεις ότι δεν θα βλαστήσει! Η συκιά σου θα βλαστήσει και τα αμπέλια σου θα δώσουν καρπό! Αυτό είναι το φυσιολογικό…αλλά ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ δεν γίνει έτσι… εγώ θα ευφραίνομαι στον Κύριο, γιατί ξέρω ποιός είναι ο Θεός μου, ο Θεός της σωτηρίας μου!
Ιωάννης και Πέτρος
Οι μαθητές κλονίστηκαν από τη σύλληψη και τη σταύρωση του Ιησού. Σε αυτή τη θύελλα ο Πέτρος είπε 3 φορές “Εγώ αυτόν δεν τον ξέρω…” – κλονίστηκε.
Ο Ιωάννης έμεινε κοντά στον Ιησού μέχρι το τέλος. Πώς? Ήξερε ότι είναι ο μαθητής που ο Ιησούς αγαπούσε. Δεν ήταν εγωιστικό, ήταν αποκάλυψη! Και τη διακήρυτε χωρίς να φοβάται. Ήταν αυτή η πίστη του που τον κράτησε αμετακίνητο… Ξέρω ότι ο Κύριος με αγαπάει!
Αγαπώ τον Ιησού, γιατί γύρισε πίσω στον Πέτρο. Παρόλα τα λάθη του, ο Ιησούς είδε μέσα του ότι υπήρχε ο σπόρος της πίστης. Είδε τον απόστολο που θα κήρυττε στα έθνη και θα έχτιζε την πρώτη εκκλησία.
“Πέτρο με αγαπάς;”
Το μόνο που είπε ο Πέτρος ήταν “Ναι Κύριε σε αγαπώ”. Αλλά ήταν αρκετό, γιατί ήταν ο σπόρος της πίστης του, στο ποιος ο Ιησούς είναι.
Ακόμα και αν το μόνο που μπορείς να πεις μέσα στη θύελλα είναι “Ξέρω ότι ο Λυτρωτής μου ζει… είμαι ο αγαπημένος του Κυρίου και Τον αγαπώ” ΠΕΣ ΤΟ!
1)   Γιατί ο Ιησούς αγαπάει να το ακούει!
2)   Γιατί τα λόγια σου έχουν δύναμη και απελευθερώνουν την πίστη σου!

1 σχόλιο: